een behandeling voor je paard of hond

Wat moet je weten?

Op deze pagina vind je wat extra informatie wat betreft de behandeling(en) en waar je rekening mee kan houden.

 

Een craniosachaal behandeling

  • Zorg er voor dat je dier een droge vacht en hoeven/pootjes heeft als ik kom. Hierdoor kan ik beter werken.
  • 2 weken voor én 2 weken na een vaccinatie behandel ik niet met de craniosacraal therapie. 
    Wil je je paard ondersteuning bieden met de vaccinatie? 
    Klik hier voor meer informatie.
  • Na een behandeling heeft je paard vaak 3 tot 5 vrije dagen nodig om alles te verwerken. Indien haalbaar zijn er op deze dagen ook geen tandarts of hoefsmid afspraken. Wat je wel mag doen en wanneer je weer mag gaan trainen, bespreek ik met je na de behandeling.
Wat kan jij als eigenaar doen?

geduld hebben, therapiebereid zijn en observeren

Geduld
Voor zowel de natuurgeneeskunde als craniosacraal therapie geldt dat het soms tijd vraagt voordat klachten verminderen of (deels) verdwijnen. Het is niet altijd in 1 behandeling opgelost of middelen hebben even tijd nodig om optimaal hun werk te doen. Geef het lichaam en je dier daarom de tijd om alles te verwerken en zich aan te passen waar nodig. 

Therapiebereidheid
Dit geldt met name voor de natuurgeneeskunde. Het advies wordt secuur voor je samengesteld, dus het is fijn als je alle stappen opvolgt en niet zomaar iets aanpast. Als je ergens tegenaan loopt ben ik er voor je om samen te kijken naar hoe we het kunnen oplossen. 

Observeren
Ik stimuleer de eigenaar graag om subtiele veranderingen bij hun dier op te merken, zoals de blik in de ogen, de vacht die op een bepaalde plek anders wordt of een veranderend humeur. 
Deze veranderingen, klein of groot, kunnen zowel tijdens als na een behandeling voorkomen en zijn wel belangrijk om te herkennen. We kunnen allemaal iets over het hoofd zien, maar door dit op te merken leer jij je paard nog beter kennen, kan het een bevestiging zijn dat er wat verandert in het lichaam of vertelt het ons dat we iets moeten veranderen aan het management of behandelplan. 

Heb je nog vragen? Stuur gerust een bericht!